In 2015 kwam Ad van Sleuwen met het idee om een barokensemble te starten met uitsluitend blaasinstrumenten. Samen met zijn vrouw Fien van Dingenen en goede vrienden Willemijn van Baar en Stephan van der Maas werd een begin gemaakt met Venti Musicali.

Er werden kleine concertjes verzorgd en het repertoire werd langzaam uitgebreid.

Om wat meer diversiteit in het programma aan te kunnen brengen, werd het ensemble versterkt met een zangeres, Catharine Hawkins (een zangstem wordt immers ook door lucht aangedreven). Om wat meer body te krijgen in de baskant werd het ensemble aangevuld met een fagot in de persoon van Jac van Trier.

In deze samenstelling werden al vele concerten gegeven.

Sinds 2022 is het ensemble uitgebreid met nog een extra hoboïst, Adrie van Beurden, waarmee de mogelijkheden om een heel gevarieerd programma te brengen heel divers zijn. Zo is er inmiddels een heel  programma met Franse of Italiaanse Barokmuziek.

Voor meer informatie over onze programma's  zie ons Archief.

Sinds oktober 2023 neemt Silvia Schildkamp voorlopig  het stokje over van Jac van Trier op de barokfagot. We hebben in haar een zeer waardige vervanging gevonden en zijn blij dat zij dit wil doen. Zij heeft veel concertervaring  zowel op de moderne fagot, als inmiddels ook op de barokfagot