de Musici

AD VAN SLEUWEN

Ad van Sleuwen studeerde aan het Brabants Conservatorium de hoofdvakken Piano bij Gérard van Blerk, Theorie der Muziek bij Jan van Dijk, en Orgel bij Hub. Houët wat resulteerde in het behalen van het solistendiploma. Verdere verdieping vindt hij later bij Luigi Tagliavini, Ewald Kooiman en Ton Koopman.

Ad van Sleuwen was tot 1 september 2015 docent Orgel, Muziekgeschiedenis, Uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Publicaties over orgelhistorische zaken samen met Dr. Frans Jespers (de Orgelmakers van Hirtum 1976 en "Tot roem van zijn makers" over de orgelmakers Vollebregt 1978).

De klank van historische orgels zet hij op een twintigtal Cd's. Verder geeft hij concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Rusland, Oostenrijk, Italië en Zuid-Afrika. Componisten als Kees Schoonenbeek (Sonate I voor orgel), en Louis Toebosch (Dominica Pentecostes), droegen werken aan hem op, welke hij in première bracht en voor de radio uitvoerde.

Samen met de Russische pianiste Jelena Bazova vormt Van Sleuwen een pianoduo. Omdat hij in het bezit is van een fraai gerestaureerde Erard concertvleugel speelt het duo vooral repertoire uit de negentiende eeuwse Erard-periode. Met dit repertoire werden concerten gegeven in Nederland, Duitsland en Rusland en werden opnamen gemaakt voor de Nederlandse radio.

In 2010 werd Ad van Sleuwen Koninklijk onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de Brabantse orgelcultuur. In 2015 richtte hij het Barokensemble "Venti Musicali"op, en in datzelfde jaar werd hij benoemd tot honorair stadsorganist van Hilvarenbeek. De Parijse Académie Arts-Sciences-Lettres onderscheidde hem in juni 2018 met de Mëdaille de Vermeil (vergulde medaille) voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

De Pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia et Pontifice" ontving hij in 2021 vanwege zijn vijftig jarig jubileum als organist van de Petruskerk in Hilvarenbeek.

Ad van Sleuwen heeft veel liturgische muziek op zijn naam staan.

FIEN VAN DINGENEN

Fien van Dingenen studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waar ze haar theoretische vakken en muziekgeschiedenis behaalde. Daarna studeerde ze aan de Hogeschool voor Muziek "Bourdon" in Gouda waar ze methodiek en didactiek studeerde. Haar blokfluitdocenten waren Els Raap, Maartje Coppes en Paul Weeren bij wie ze afstudeerde voor haar Bachelordiploma. Ze gaf concerten in Nederland, België, Frankrijk en Zuid-Afrika. Fien is als docente blokfluit verbonden aan de muziekschool "Art4U" in Veldhoven. Ze is lid van het in 2015 opgerichte Barokensemble "Venti Musicali". In 2022 verscheen een CD met werken van James Hook (1746-1827) waarop Fien samen musiceert met Ad van Sleuwen (forte-piano).

Willemijn is op haar 16de fluit gaan studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, dat ze in 1988 cum laude afsloot. Daarna studeerde ze verder bij de beroemde fluitist Wolfgang Schulz in Wenen, gefinancierd met twee beurzen die zij daartoe wist te winnen. 
Ze speelde in diverse orkesten, waaronder het Radio Symfonieorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook trad zij op in diverse samenstellingen in de kamermuziek. 

Omdat het leven van uitvoerend muzikant niet te combineren was met de zorg voor haar opgroeiende kinderen, heeft ze zich omgeschoold tot maatschappelijk werker en systeemtherapeut. Ze heeft 19 jaar gewerkt als casemanager forensische psychiatrie in Eindhoven en werkt nu als systeemtherapeut bij de Forensische psychiatrische instelling Fivoor als systeemtherapeut. Het fluitspelen is zij wel altijd blijven beoefenen in haar vrije tijd. Onder meer bij de  Stichting Bachcantates Tilburg, waarvoor zij ook de orkest- en solistencoördinatie doet. 

Stephan van der Maas,  

studeerde modern hobo aan het Brabants Conservatorium bij Anne de Vries en Frank Minderaa. Later behaalde hij daar zijn Diploma Hafa-Orkestdirectie bij Jan Cober. 

Hij dirigeerde enkele amateur blaasorkesten en was jarenlang als koordirigent verbonden aan de Norbertusparochie te Hilvarenbeek.  

Als zanger (bas-bariton) was hij verbonden aan   het Tilburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Martien van Woerkum en zong jarenlang bij het Zuid- Nederlands Ariosto Ensemble van Ludy Vrijdag. Ook was hij vaste invalkracht bij de Schola Cantorum Brabantiae van Rebecca Stewart en vervolgens bij het Early Music Ensemble van de Fontys Hogeschool o.l.v. Ildikó Hajnal.  

Lessen barokhobo volgde hij bij Nienke van der Meulen, die onder andere speelde in het professionele barokorkest van Ton Koopman. 

Masterclasses barokhobo volgende Stephan bij de Belgische maestro Marcel Ponseele

. 

Silvia Schildkamp studeerde fagot aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Na haar studie remplaceerde zij oa in het radio kamerorkest,het Gelders orkest en het Schönberg
ensemble.
Thans is Silvia als fagottiste werkzaam in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Daarnaast volgt zij lessen bij Wouter Verschuren op barokfagot en dulciaan hier om een tekst te typen.

Catharine begon al op jonge leeeftijd met zingen in het kerkkoor. Zij zong in verschillende productie's waaronder een hoofdrol in de musical Caren.  Zij studeerde engels aan de Radboud University en heeft al jarenlang ervaring als docent op verschillende middelbare scholen. Daarnaast heeft zij in 2005 haar studie zang aan ht Brabants Conservatorium afgerond en sindsdien zingt Catharine regelmatig als solist in diverse oratoria en passie's.  Sinds 2017 maakt Catharine onderdeel uit van barokensemble Venti Musicali